EGM’de karar ve imza süreçleri artık Emakin ile yürütülüyor

Bireysel emeklilik sisteminin güvenli ve etkin bir şekilde işlemesi için çalışan Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), gözetimi altındaki bireysel emeklilik şirketleri ile koordinasyon ve onay gerektiren süreçleri artık Emakin ile yönetiyor. Böylece 19 farklı kuruluş, tek bir sistemle iletişim kurarak bilgi ve belge paylaşabiliyor; karar ve onay süreçleri hızla ilerletilebiliyor.

EGM, görevi gereği, 18 bireysel emeklilik şirketinin katılım kesintilerini ve vergi ödemelerini izliyor. Farklı şirketlerde, farklı iş birimleri ile koordinasyon ve onay gerektiren karmaşık süreçler şimdi Emakin’in yetkinlikleri sayesinde kolayca yönetilebiliyor. Emakin’de geliştirilen ve EGM İmza Süreçleri adıyla anılan iş süreci, 19 farklı kuruluşun ortak çalışmasına olanak veriyor.  Süreç, bireysel emeklilik şirketlerinin iş listelerine, belli dönemlerde katılım kesintileri ve vergi dairelerine yaptıkları ödemelere ilişkin bilgileri girebilecekleri (ya da topluca yükleyebilecekleri) yapıda bir form eklenmesi ile başlıyor. Şirketler, istenen verileri yüklediklerinde, EGM’de önceden kaydedilmiş kurallar dizinden oluşan bir karar mekanizması otomatik olarak çalışıyor. Veriler, gerekli sayıda onaycı elektronik imza ile imzaladıktan sonra, EGM veri tabanında ilgili yere kaydediliyor. 

EGM İmza Süreçleri’nin kuruma kazandırdığı bir diğer avantaj, hatalı verilerin hızla tespit edilip düzeltilebilmesi. Böylece EGM, bireysel emeklilik şirketlerinin verilerini artık hatasız ve tam zamanında, her bir elektronik imzalı olarak veri tabanında saklayabiliyor. Gerektiğinde, belli bir zaman aralığına ait detaylı raporlar ile istenen verilere ulaşılabiliyor.

İş süreçleri yönetimi ve Emakin hakkındaki tüm sorularınız için bizi +90 216 361 70 72 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz .

By Ecem Kurumsuz 15 Apr, 2024
We're absolutely thrilled to announce that we'll be exhibiting at the UNLOCKPOTENTIAL @BEYOND2024 segment of the 4th BEYOND Exhibition in Thessaloniki this April.
innovation days
By Ecem Kurumsuz 21 Dec, 2023
Emakin was at Huawei Cloud Retail Industry Innovation Day!
Share by: