6Kare, Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi arasında yerini aldı

Ülkemizin ve iş dünyasının gelişimine önemli katkı sağlayan bilişim teknolojilerini geliştiren ve sektörel çözümler sunan şirketlerin değerlendirildiği “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2019 Araştırması” sonuçlandı.

BT Haber’in organize ettiği Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”  ödül töreni pandemi koşulları nedeni ile bu sene dijital ortamda gerçekleşti. 6Kare Yazılım’ın da ilk 500 şirketin yer aldığı etkinliğin öne çıkan başlıkları “İlk 500 Bilişim Şirketi, Sektörel Büyüme Oranları ve Pandemi Sürecinde Teknolojik Gelişmeler” oldu.

İLK 500 ŞİRKET’IN TOPLAM CİROSU 133 MİLYAR TL

Törende BThaber adına araştırmayı gerçekleştiren M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Özlem Unan’ın verdiği bilgilere göre; 2019 yılı Bilişim 500 araştırmasında 500 şirketin toplam cirosu 133 milyar TL’ye ulaştı. Şirketler arasındaki en yüksek büyüme oranı yüzde 344 olarak gerçekleşti. 2018 yılı ile kıyaslandığında Bilişim 500 şirketlerinin toplam geliri TL bazında yüzde 11 büyüdü. Buna ragmen dolar bazında küçülme yaşayan sektördeki şirketlerin yüzde 30’u yatırımcı arayışında.

BThaber Gazetesi her yıl olduğu gibi törene özel ödüller hazırladı. Bilişim sektörüne 35 yıl ve üzerinde emek veren Güngör Kaymak, Fethi Demir, Fikret Kavzak, Ali Suat Erduran, Süreyya Ciliv ve Murat Kasaroğlu’na “35 Yıl Emek” ödülü verildi. Değişen ve gelişen kategori yapısıyla her şirketin kendi kulvarında yarıştığı, özel ödüllerle beraber toplam 99 ödülün sahibini bulduğu törende Tuncay Işık “Dostluk Ödülü”, Zehra Öney ise “Teknolokiye Kadın Eli Ödülü” almaya hak kazandı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE 10 YILDA OLACAK GELİŞMEYİ 4 AYDA YAŞADIK

Bilişim 500 Ödül Töreni konuk konuşmacısı Kuika ve System Optima Başkanı Süreyya Ciliv, “Teknoloji dünyası ve iş dünyası değişiyor. Yeni dünya inanılmaz fırsatlar sunuyor. Bilgisayar, AR, VR, robotlar, makinalar, sensörler, giyilebilir bilgisayarlar ile bilgi buluta akıyor. Yeni dünyada mobil genişbant ile her yerde iletişim var. Gerekten bu ortam gelecekte büyük fırsatlar sunuyor ve pandemi döneminde de 10 yılda olacak gelişmeyi 4 ayda yaşadık. 5G ile bu daha da ileri gidecek ve gerçek zamanlı optimizasyonla daha akıllı sistemleri beraberinde getirecek. Pandemi dönemindeki gelişmelerle işini dijital ortama taşıyanlar değerlerini ikiye katladı. Teknoloji kullananlar her zaman ileri gidiyor” dedi.

BİLİŞİM DURURSA HAYAT DURUR

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ise “Küresel pandemi, ülkelerin, kurumların, iş dünyasının hatta bireylere dijitalleşmenin ve dijitalleşmeye duyulan ihtiyacın artık “yaşamlarımızın tam merkezinde” olduğunu gösterdi. Çünkü artık deneyimlerimizden biliyoruz ki; bilişim durursa hayat durur” diye konuştu.

PANDEMİ ALGILARIMIZI DEĞİŞTİRDİ

T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul konuşmasında, “Bu sene pandemi tüm dünyayı ve algılarımızı yapısal olarak değiştirdi. Bu hem ekonomi hem de bilişim sektörü açısından önemli. Bu süreçte karlılık, verimlilik ve bunlardan daha da önemlisi sürdürülebilirlik ile güvenlik daha da değer kazandı. Bilişim sektörü, ihracattaki artıştan yararlanabilecek sektörlerden birisi olarak öne çıktı. İhracatla birlikte sektördeki istihdamın ve Ar-Ge’nin artması gerekiyor. Bunun için yatırım almak son derece kıymetli” dedi.

BÜYÜME ORANLARI YAKLŞAIK 10 KATI

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan; “Dünya genelinde bilişim alanındaki büyüme istatistikleri ülke ekonomileri büyüme oranlarının yaklaşık 10 katı. Dünya genelinde ekonomik büyüme ortalama son yıllarda 3.5 ve 4 yüzdesi arasında devam ederken bu oran gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 4 ila 5 oranında, gelişmiş ülkelerde ise 22 civarında seyrediyor. Bakanlık olarak teknolojiye, dijitalleşmeye ve insan kaynağına yapılacak yatırımları çok önemsiyoruz bu kapsamda bazı araştırmalar yürütüyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ KÜRESEL VE MİLLİ ÇÖZÜMLER Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç konuşmasında şunları söyledi: “Bilgi Teknolojileri harcamalarının 2020 yılında tahmini yüzde 5.1 düşüşle, 2.25 trilyon dolar düşmesi olması bekleniyor. Donanım, yazılım ve bilişim hizmetleri alanında düşüş öngörülmekle birlikte, altyapıya yönelik yüzde 3.8 büyüme tahmini yapılmakta. Teknolojiyi sadece tüketen değil üreten bir Türkiye olmak için, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla çıktığımız yolda, geliştirilmesini desteklediğimiz yerli ve milli teknolojilerin, başta kamu olacak şekilde tüm sektörlerde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler geliştirmek olmazsa olmazlarımızdan. Hatta bu alanda çıtayı bir kademe daha yükseltip ‘Küresel ve Milli Çözümler’ hedefliyoruz.”

By Ecem Kurumsuz 15 Apr, 2024
We're absolutely thrilled to announce that we'll be exhibiting at the UNLOCKPOTENTIAL @BEYOND2024 segment of the 4th BEYOND Exhibition in Thessaloniki this April.
innovation days
By Ecem Kurumsuz 21 Dec, 2023
Emakin was at Huawei Cloud Retail Industry Innovation Day!
Share by: