İşletmelerin Geleceği İş Süreçleri Yönetimi (BPM) İle Şekilleniyor

Dünya geliştikçe işletmeler de gelişmeye devam ediyor. Buna bağlı olarak işletmelerin süreçleri ve yönetim akışı da gelişip ve değişiyor elbette. Fütürist bakış açısı ile değerlendirirsek teknolojideki yenilenme, iş uygulamalarının da evrim geçirmesine neden oldu demek mümkün.

BPM denince akla büyük bütçeli ve yüksek karlı küresel şirketlerdeki kullanımı gelirdi. Bunun nedeni BPM teknolojisinin genel kullanıma uygun maliyette olmaması ve küçük ölçekli şirketler için yeterince yenilikçi olmamasıydı. 2020 yılına baktığımızda çalışan sayısı kaç olursa olsun hemen hemen her işletme için uygun maliyetli bir BPM çözümü bulabiliyoruz.

BPM, işletmelerin kesinlikle ihtiyaç duyduğu bir iş süreci dönüşümüdür. Diğer bir deyişle dünyadaki “dijital dönüşüm” hareketi ile birlikte tüm işletmelerin ihtiyaç duyduğu dijital peyzaj için bir tür iş süreç dönüşümüdür aslında.

Bir işlermenin ölçülebilirliği büyümesinin ön koşuludur

İş süreçleriniz beklentileri karşılamıyorsa veya işinizle ölçeklenmiyorsa, büyüme yavaşlayabilir ve bugün yaşadığımız hızlı tempolu iş dünyasında bunun yeri yoktur. Dijital dönüşümünüzü başlatmak için öncelikle iş süreçleriniz ve akışınızın ölçeğini bilmeniz gerekir.

Kullanıcıların maksimum etkinliği için iş akışlarını değiştirmek üzere tüm işletme genelinde yazılım ve araçları uygulama becerisi gereklidir.

İşbirliğine dayalı iş gücünü bir araya getirmek en önemli önceliktir

Günümüz koşullarında işletmelerin tek noktadan hareket etmesi çok mümkün değildir. Gerek dünyanın farklı yerlerine konuçlanma, gerek ev lokasyonundan diğer ekipler ile bağlantı kurma ihtiyacı, gerek firma içerisindeki farklı birimlerin koordinasyonu esnasında iş birliğine dayalı iş gücü verimini sağlamak esastır.  BPM, süreçleri ve iş akışını otomatikleştirecek, görevleri yerine getirecek ve işbirlikçi iş gücündeki yükleniciler ve serbest çalışanlar için her şeyi kolaylaştıracaktır.

İşletme analitiği bundan sonraki yıllarda da kritik olacak

İş süreci yönetiminin getirdiği veri miktarı, sürekli olarak takip edilmesi ve ölçülmesi gerekliliğini beraberinde getirir. BPM geliştiricilerinin, BPM kullanan işletmeler için tam analitik yeteneklere sahip olmak için bu yıl ve bundan sonra özenle çalışacakları şey budur.

İşletmeler, 7/24 gerçek zamanlı veri akışı elde ettiklerinde, hızlı iş kararları almak, maliyetleri kontrol etmek ve gerektiğinde optimize etmek için bu analitikleri kullanabilir. Örneğin, gerçek zamanlı analitik sahtekarlığı belirleyip önleyebilir, iş risklerini değerlendirebilir, kara para aklama sorunlarını bulabilir ve daha fazlasını yapabilir.

BPM neredeyse işletmeniz için yenilikçi bir sigorta gibidir.  Analitik verileri alma ve hızlı bir şekilde ölçme yeteneği, BPM geliştiricileri için en önemli öncelik olacaktır.

Mobilite ve erişilebilirlik BPM’in doğasında vardır

BPM, işletmenizin müşterilerle 7/24 bağlantıda kalması için sizi mobil hale getirir. Günümüz dijital çağında akıllı telefonlar üzerinden iletişim kurma ve süreç yönetme dönemin gerekliliğidir. İş süreci yönetimi araçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olabilir. Doğası gereği mobil olan BPM yetenekleri, işletmelerin hareket halindeki müşterilere ulaşmasına ve hizmet vermesine yardımcı olur. Ayrıca, ekibinizin dünyanın her yerinden ve herhangi bir zamanda güvenli bilgilere ve verilere erişmesini sağlamanın harika bir yoludur. Bu bile tek başına işletmenizin verimliliğini artırabilir.

BPM’yi iş süreçlerinize ve iş akışınıza uygulamak oldukça kolay olaydır. Bunun için sadece işletmenizin nasıl çalıştığını bilmek ve iç akışlarınıza hakim olmak gerekmektedir. BPM’in işlerinizi kolaylaştırmasına izin verin!

By Ecem Kurumsuz 15 Apr, 2024
We're absolutely thrilled to announce that we'll be exhibiting at the UNLOCKPOTENTIAL @BEYOND2024 segment of the 4th BEYOND Exhibition in Thessaloniki this April.
innovation days
By Ecem Kurumsuz 21 Dec, 2023
Emakin was at Huawei Cloud Retail Industry Innovation Day!
Share by: