Dijital Dönüşümün Faydaları

Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşüm, dijital teknolojinin bir işletmenin tüm alanlarına entegrasyonudur. Bir işletmenin çalışma biçiminde temel değişikliklerle yol açar. Şirketler, işlerini daha verimli ve daha karlı hale getirmek için dijitalleşmeyi tercih eder.

Dijital dönüşümün aslı hizmetleri ve verileri, bir organizasyonu iyileştirebilecek eyleme dönüştürülebilir kılmak ve öngörüler sağlamaktır. Verileri buluta taşımak yerine, sağlam bir iş zekası sistemi ile süreçlerin birlikte akıllıca çalışması gerekmektedir.

Dijital Dönüşüm Neden Önemlidir?

Dijital dönüşüm kurumların çalışma şeklini değiştirir. Bir organizasyonun her seviyesini etkiler ve birlikte daha verimli çalışmak için dolaşımdaki tüm verileri bir araya getirir.

Dijital Dönüşümün Faydaları

1.Gelişmiş veri toplama

İşletmeler müşterileri hakkında bir çok veri toplar ancak asıl fayda işletmenizi ileriye taşıyabilmek için gerekli olan analizler için bu verileri optimize etmektir.

Dijital dönüşüm bir kuruluştaki farklı işlevsel birimlerin ham verilerini öngörülere dönüştürebilmesi için bir yol oluşturur. Böylelikle işletme yöneticileri; müşteri, operasyon, üretim, finans ve iş fırsatları hakkında tek bakışta bir fikir edinir.

2.Daha büyük kaynak yönetimi

Dijital dönüşüm, dağınık yazılım ve veritabanları yerine, şirket kaynaklarını tek bir yerde toplar. 2020’de kurumsal işletmelerde kullanılan ortalama uygulama sayısı 900 olarak belirlenmiş. Bu sayı tutarlı bir deneyim sağlamayı zorlaştırır. Dijital dönüşüm, uygulamaları, veritabanlarını ve yazılımları iş zekası için merkezi bir havuza entegre eder.

Dijital dönüşüm işletmenin her alanını kapsar ve birimler arasında koordinasyon sağlayarak verimlilik elde eder.

3.Veriye dayalı müşteri öngörüleri

Veriler, müşterileriniz ile aranızdaki kapının anahtarıdır. Müşterinizi ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak müşteri odaklı bir iş stratejisi oluşturabilirsiniz.

Hem yapılandırılmış verileri (kişisel müşteri bilgileri) hem de sosyal medya ölçümleri gibi yapılandırılmamış verileri kullanarak, işletmenin büyümesini sağlabilirsiniz.

Doğru yönetilen veriler kişiselleştirilmiş strateji üretir ve çeviklik sağlar.

4. Genel olarak daha iyi bir müşteri deneyimi

Müşteri beklentileri, kendi deneyimleri söz konusu olduğunda çok yüksektir. Gartner, şirketlerin üçte ikisinden fazlasının çoğunlukla müşteri deneyimi konusunda rekabet ettiklerini söylediğini bildiriyor.

Uzmanlar müşteri deneyiminin sürdürülebilir iş büyümesinin ana gücü olduğunu belirtiyor. Müşteri deneyimi puanlarındaki tek bir puanlık artış bile yıllık büyümeye yansıyor.

5. Dijital kültürü teşvik eder

Ekip üyelerine göre uyarlanmış doğru araçları sağlamak dijital dönüşümü destekler, dijital bir kültüre teşvik eder.

Bu araçlar işbirliği için kolay bir yol sağlarken, aynı zamanda tüm organizasyonu dijital olarak ileriye taşımaya da yardımcı olur. Dijitalleşme birimler arası uyumu arttırmakla birlikte, ekip üyelerinin becerilerinin geliştir ve dijital öğrenimine zorlar.

6. Artan karlar

Dijital dönüşümden geçen şirketlerin verimliliği ve karlılığı artırıyor.

SAP Center for Business Insights ve Oxford Economics tarafından bildirilen sonuçlara göre dijital dönüşümünü tamamlayan şirketler karlılığını %80 Pazar payını ise %85 oranında arttırdı.

7. Artan çeviklik

Dijital dönüşüm, organizasyonları daha çevik hale getiriyor. Dijitalleşme, iyileştirme için yol açarken daha hızlı yenilenme ve adaptasyon sağlar.

8. Geliştirilmiş üretkenlik

Birlikte çalışan doğru teknik araçlara sahip olmak, iş akışını düzene sokar ve üretkenliği arttırır. Birçok manuel görevi otomatikleştirerek ve verileri işletme genelinde entegre ederek, ekip üyelerinin daha verimli çalışması sağlanır.

By Ecem Kurumsuz 15 Apr, 2024
We're absolutely thrilled to announce that we'll be exhibiting at the UNLOCKPOTENTIAL @BEYOND2024 segment of the 4th BEYOND Exhibition in Thessaloniki this April.
innovation days
By Ecem Kurumsuz 21 Dec, 2023
Emakin was at Huawei Cloud Retail Industry Innovation Day!
Share by: